bbg logotype 290x113 pixl

SKÖRDEHELG
&
SKÖRDEMARKNAD
 

Skördehelg 14-16 september

med SKÖRDEMARKNAD 15 september kl. 10-15 på Båstads Torg
Underbara Bjäre har öppnat dörren till höstens skafferi!

Skördemarknad 15 september

Bjäres Skördemarknad bjuder på en palett av färger, dofter och smaker.

Skördemarknaden

 Bjäres mathantverkare och odlare har tagit med sig det bästa av säsongens råvaror till Båstads torg. I år med extra stort fokus på nyskördade frukter och grönsaker från Bjäre. Men även delikatesser som ostar, honung, must, lammkött, marmelader och sylt. Provsmaka, få tips på spännande nya recept och lär dig hur du bäst tar tillvara höstens råvaror.
 

Kockscenen 

Här möter du kocken Frida Nilsson som kommer hem till Bjäre för att inspirera och prata säsongens råvaror. Frida är idag köksmästare på MJ:s i Malmö och du känner säker igen henne från Kockarna Kamp. 
Runt klockan 10.20 och 12.20 bjuds det på smakprover. 
Runt klockan 14.00 dukar vi upp lamm Lindegrens och grönt från Bjäre som lagats av Frida under dagen.

 
Restaurangtältet 

Här serverar Hovs Hallar, Hotell Riviera Strand, Restaurang Hjorten, Pensionat Enehall och Kvinnaböske krog smakprover från sina skördemenyer och till detta hittar ni lokala drycker. 
Mattältet är öppet kl. 11.30 - 15.00 

Kunskapstältet 
 
I kunskapstältet hålls det workshops med: 
David Lindegren, Lindegrens - Lär dig stycka ett lamm och vad du lagar av de olika delarna. 10.00-10.45
Tobias Millqvist, Orangeriet Norrviken - Det platsrelaterade köket. 11.30-12.15
 Fredrik Beskow - Musta frukt hemma. 12.45-11.30
Kristoffer Elofsson, Östergård kombucha - Gör din egen kombucha. 14.00-14.45

 Biljetter till workshop kan köpas i förväg på Torekov och Båstad Turistbyrå
eller på plats den 15/9
Pris: 30:-
OBS! begränsat antal biljetter 
 

Eventansvarig: Malin Broman 0730-79 18 55 • malin@malinbroman.se

Skördemenyer 14 - 16 September

Njut av höstens skafferi på utvalda restauranger på Bjäre.
 
Under tre dagar serverar odlare, mathantverkare och krögare i samarbete en  3-rätters skördemeny från 295 kr. 
Med hjärta, själ och lokala råvaror har varje restaurang skapat en smakfull upplevelse.

Eventansvarig: Åsa Ragnarsson 0431- 36 31 80 • info@bastadbjaregourmet.se