bbg logotype 290x113 pixl


SMAKRESA

sMAKRESA - 9 MAJ

Välkommen till en unik smakresa som tar oss till fyra utvalda gårdar på Bjärehalvön där vi får träffa odlare & uppfödare och få en inblick i deras vardag.

På varje stopp fyller vi vår medhavda korg med goda råvaror som vi tar med oss till en av Bjäres & Sveriges bästa krogar; G. Swenson´s i Torekov, med plats i White Guide.

Kockarna Alexander Falkheden och Sebastian Bäckström guidar oss i tillagningstekniker och
råvarukunskap utifrån vad vi samlat ihop under eftermiddagen.

Vi delar upp oss i grupper om 2-3 personer och under ca 1 1/2 timme tillreder vi tillsammans och avnjuter sen kvällens tre rätters meny.


 
Vi åker gemensamt i bil till de olika gårdarna. Max antal deltagare är 15 personer. 

ANMÄLAN LÄNGRE NER PÅ SIDAN

I Hålarp i Grevie träffar vi grönsakodlare Stefan Olsson. Han odlas bl.a. Cosmopolitansallat, broccoli, blomkål, isbergssallat, vitkål och rödkål. Stefan odlar och levererar till Grösnaksmästarna!
 

På ett av stoppen besöker vi Vita vråkens havtornsodling i Segelstorp. Här driverJessica och Staffan Sveriges tredje största havtornsodling . De berättar hur det är att odla havtorn och hur nyttigt havtorn är. De odlar även sparris och rabarber.

Vi besöker mjölkbonden Alexander Ivarsson. Alexander driver en modern mjölkgård med 65 mjölkor som mjölkas av en mjölkrobot. En del av mjölken förädlas till Bjäre glass.

På Bjärefågel möter vi en av uppfödarna. Bärefågel föder upp en långsamt växande kycklingras, Rowan ranger. De har gott om plats att röra sig på i fågelstallet och de äter ett helt vegetabiliskt foder med närodlad majs som bas. Självklart fritt från antibiotika och antibiotikaliknande medel..

Anmälan

Snart kan du anmäla dig till vårens smakresa här.

I anmälan ingår resa mellan gårdarna,
studiebesök på de olika gårdarna, fika på eftermiddagen, matlagningsskurs på G. Swenson´s krog och en härlig tre rätters middag (dryck ingår inte)
 

Vid färre än 8 deltagare ställs Smakresan in,
och er deltagaravgift betalas tillbaka.

Smakresa

Pris:
1 250 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Finns i lager