bbg logotype 290x113 pixl

SMAKRESA

sMAKRESA

Välkommen på en unik smakresa som tar dig till fyra speciellt utvalda gårdar på Bjärehalvön där du får träffa odlare och uppfödare och få en inblick i deras vardag. På varje stopp fyller vi vår medhavda korg med gott och åker vidare till en av Bjäres i särklass bästa restauranger, Orangeriet på Norrvikens trädgårdar.
Där kommer stjärnkocken Tobias Millqvist guida er i tillagningstekniker och
råvarukuskap utifrån vad vi samlat ihop under eftermiddagen.
På plats delas ni in i grupper om 2-3 personer och under ca 1 1/2 timme lagar vi tillsammans kvällens middag.
Vi kommer tillaga både varma och kalla anrättningar och allt presenteras på ett buffébord i restaurangen där Tobias berättar om både innehåll och tillagningsmetod för alla rätter innan ni får hugga in.
 
 Tobias har gedigen erfarenhet från några av Sveriges bästa restauranger och tog sig även
till final i Årets Kock 2007 och 2008.

 Tyvärr är årets smakresa inställd på grund av för få anmälda.
Datum för vårens smakresa kommer snart upp.
 
Vi åker gemensamt buss till de olika gårdarna. Max deltagare till SMAKRESAN är 20 personer. 

Vi börjar med att åka buss till  David och Lina Lindegren, som driver ett ekologiskt jordbruk på Sinarpsdalens sluttningar utanför Båstad. 

På tredje stoppet besöker vi havtornsodlarna Jessica och Staffan som har Sveriges 3 e största havtornsodling i Segelstorp. De kommer prata om hur det är att odla havtorn och hur nyttigt havtorn är.

Vårt andra stopp blir på släktgården i Öllöv hos Svenssons på Bjäre, där det odlas många olika grödor. De är även en av få odlare i Sverige som odlar sötpotatis, något vi kommer lägga i vår korg!

Sista stoppet innan vi åker tillbaka till Norrvikens trädgårdar för att laga middag är hos Ebbesons  gårdsmejeri, där de gör goda ostar på mjölk från sina egna kor. 

Anmälan

Snart kan du anmäla dig till vårens smakresa här.
I anmälan ingår buss, studiebesök på fyra olika gårdar, kaffe hos Ebbessons, matlagningsskurs med Tobias och en stor härlig buffé. Dryck till buffén ingår inte.
Vid färre än 15 deltagare ställs Smakresan in, och er deltagaravgift betalas tillbaka.