bbg logotype 290x113 pixl

PRIMÖRGILLET
& KOCKSLÄPP

PRIMÖRGILLET 10-12 MAJ MED KOCKSLÄPP DEN 10 MAJ KL. 13

Njut av vårens första primörer på utvalda restauranger på Bjäre!

Odlare & krögare bjuder in dig att fira vårens och de första primörernas ankomst. 
Varje restaurang har komponerat en kulinarisk upplevelse med Bjäres
bästa primörer som hämtats direkt från Bjäres åkrar samma morgon. 

För bordsbokning kontakta respektive restaurang 
 

Bjäres primörer serveras på: 

Bistro Grodlår & Timjan
Grillad Skånsk sparris med polentacréme, basilika och myntaolja (125kr)

G. Swenson´s krog 
Nypotatis med 3 olika tillbehör
 Confiterat Bjärekycklinglår / Rabarber / Compressed Salad / Ramslök
Meny:345kr

Moby´s Shack 
 Potatiskräm med hyvlad tryffel, krispigt bjärekycklingskinn och sotad lök (165kr)
Vallmorostade primörer med hemrökt hälleflundra och limeyoghurt (210kr) 
Meny: 345kr

Restaurang Papas
Ljummen Primörtallrik med färskpotatis, grillad grön sparris, gremolata,
solroskärnor samt färskost med ramslök (125kr) 

Torekov Hotell 
Variation på sparris med brynt smörskum, stenbitsrom, rädisa, dill (135kr)
Bjärekyckling med primörer, färskpotatis, smörad kycklingsky, citron, ramslök (225kr)
Meny: 360kr 


Menyerna kan komma att föändras utifrån vilka primörer som finns tillgängliga för dagen

KOCKSLÄPP
Som traditionen bjuder släpps Bjärekockarna ut på åkern på fredagen under primörgillet 
för att plocka upp de första nypärorna. 
Lika lyriska som vårkossorna är våra kockar när de sätter grepen i jorden
och vänder upp Bjäres stolthet.

Missa inte årets Kocksläpp  den 10 maj kl 13 på Möllhultsvägen 122

Eventsansvarig: Jarl Toremalm 0705-49 49 87 • jarl@swensons.se